Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Greek _i-simply-don't-care-ποιός-θα-γίνει-και-καλά-το-επόμενο_ Idol ! ! !




Πάντα ήμουν fan των μουσικών διαγωνισμών/realities/talent shows , όπως θες ονόμασε τα....Όσο όμως ο καιρός περνά και όσο αυτά εξακολουθούν να κατέχουν δεσπόσουζα θέση στον προγραμματισμό των καναλιών, τόσο αλλάζουν και οι απαιτήσεις των τηλεθεατών, αυτών που τέλως πάντων έχουν μιά άλφα ευφυία και δεν κάθονται να δούν αγόγγυστα ό,τι τους σερβίρει το χαζοκούτι. Δεν γίνεται, δηλαδή , έχοντας δει καμιά δεκαριά μουσικές εκπομπές εντελώς παρόμοιου τύπου ακόμα να επικρατεί η αντίληψη ότι στ' αλήθεια με αφορά η προσωπική ζωή ανθρώπων που α κ ό μ α προσπάθουν να διεκδικήσουν τα andyworhol-ικά 15 λεπτά διασημότητας που αναλογούν στον καθένα από μας. Γιατί περί αυτού πρόκειται στ'αλήθεια : κανένα από αυτά τα παιδιά δεν γίνεται πλέον γνωστό και διάσημο αν πρώτα δεν τελειώσει ο διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχει και δείξει ότι έχει κάτι νέο και αξιόλογο να δώσει στον κορέσμενο χώρο της ελλήνικης δισκογραφίας. Είναι τόσο εύκολο πλέον να βγει η φάτσα σου στην ελληνική τηλεόραση, να αποκτήσεις βήμα και λόγο, όμως επί της ουσίας δεν νοιάζει και κανέναν το τι έχεις να πείς εάν και εφόσον γίνεσαι γνωστός όχι μέσα απ΄το έργο σου αλλά απλά και μόνο γιατί πάντα και για όλα έχεις κάτι να πεις. Πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή κάτα την οποία η συμμετοχή - και μόνο - ήταν αρκετή για να γίνει κάποιος διάσημος και να μας αφορά!






Προβάλλεται λοιπόν λίγες ώρες πριν, και η 2Η εκπομπή του Greek Idol. Δεν είχα σχηματίσει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα από το πρώτο live, εκεί υπήρχε και ο συντελεστής της πέριεργειας : κρατιέται ακόμα η Ρούλα, πού καταχώνιασαν τελικά την μέχρι πρότινως παρουσιάστρια Λιβιτσάνου, έχουν τελικά κάτι να πουν οι κρίτες , ο guest κριτής τί λέει. Ααα, και οι παίκτες! Υπάρχει κανένας που να σε κερδίζει? Παρόλο που πήρα τις απαντήσεις μου ( μάλλον ναι, στα τάρταρα, μάλλον όχι , κάτι λέει και μεταξύ των παιδιών 2,3 πολύ καλές φωνές ) και αφού συγκυριακά πάλι σπίτι έκατσα Δευτεριάτικα αποφάσισα να το ξαναδώ. Εεεε, αυτό ήταν! Δεν πρόκειται να ξανακάνω το ίδιο λάθος!






Ας αριθμήσουμε τα γιατί :





  1. Δεν μ΄αρέσει τελικά η Κορομηλά ως παρουσιάστρια, όσο και αν σέβομαι την πολύχρονη πείρα της και τις μεγάλες της επιτυχίες του παρελθόντος. Την ώρα που βλέπω ένα παρουσιαστή, δεν βλέπω την πόρεια του ολόκληρη αλλά αν έχει κάτι κάλο να πει, πως θα το πει και αν θα με συμπαρασύρει στον ενθουσιασμό του. Εε,δεν!


  2. Τι είναι αυτό το κόλλημα της Ρούλας με το που προλογίζει τον κάθε συμμετέχοντα, να λέει και απόσπασμα από το τραγούδι που θα πει? Και άντε, να το χωνέψω το : αγάπησε με μην αργείς, αγάπησε με όσο μπορείς Κλααααύδιοοοοοοοοοος Χατζηπααααααααύλου κυρίεεες και κύριοιοιοιοι!!!!! Αλλά το : βρέχει άντρες, ναι κορίτσια, βρέχει άντρες για να μας πεις ότι το τραγούδι που ακολουθεί είναι το Its raining men , εε, όσο να΄ναι δεν το λες και το πίο έξυπνο σεναριακό εύρημα!


  3. Μιλώντας για σενάρια και προκάτ καταστάσεις, πόσο πολύ υποτιμούν την νοημοσύνη των τηλεθεατών όταν θέλουν να πιστέψουμε ότι όλοι οι άντρες παίκτες - πλην ενός απ'τους παντρεμένους - είχαν υποσχεθεί στους φίλους και γνωστούς τους ότι θα φιλήσουν/αγγίξουν σε kinky (!) σημείο/ κοιτάξουν στα μάτια (ψάχνωντας να δουν το αληθινό τους χρώμα αφού τους ταλανίζουν τα διλλήματα ) την Ρούλα?!!! Όπως και έκαναν! Αυθόρμητα! Seriously?!!


  4. Όπως έθιξα και πιο πάνω, δεν με νοίαζει αν η Αυγουστίνα φοβάται το σκοτάδι, αν ο Ερμόλαος εμπιστεύεται τις γυναίκες εύκολα, αν η Ηλιάνα ξέρει να μαγειρεύει και αν ο Πολύκαρπος θέλει να κάνει πολυμελή οικογένεια! Αφού επιχείρησαν στα auditions και σε όλες τις εκπομπές πριν την έναρξη των live να πουλήσουν τις προσωπικές ιστορίες των παικτών και δεν τους βγήκε εξ ου και επιστρατεύτηκε η Κορομηλά ,τι τους κάνει να πιστεύουν ότι τώρα θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον? Κατανοητή και σεβαστή εώς απαραίτητη η επιθυμία τους να διαφοροποιηθούν από το αμέσως προηγούμενο talent show , X- factor, αλλά όχι με παλαιακές τακτικές της κλειδαρότρυπας. Ας μην ξεχνάνε πως αυτό ακριβώς μας είχε αρέσει στο show του αντίπαλου καναλίου : το ότι δεν ξέραμε τίποτα για την προσωπίκη ζωλη των παικτών, όχι τουλάχιστον σε τόσο πρωταρχικό στάδιο.


  5. Μπορεί η επιλογή του Πέτρου Κωστόπουλου να ήταν το μάννα εξ ουρανού στην πρεμιέρα αφού σε αντίθεση με τους προκαθορισμένους κριτές , είχε κάτι εύστοχο να πει πέρα από το αν πάχυνε ο παίκτης ή αν χώρισε αυτός την κοπέλα ή η φιλενάδα το αγόρι ( 'κριτική' άλλου κριτή ) ή - το ανώτερο όλων - το οτι λίγα λεπτά πριν μιά από τις παίκτριες έκανε εμετό!!!!! (ευτυχώς είχα μόλις τελειώσει το δείπνο μου), αλλά απόψε φάνηκε ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ένοιωσα πως τον τράβηξε η υπόλοιπη τριάδα προς το μέρος της και μετατράπηκε και αυτός σε αδιάφορη φιγούρα.


  6. Τα φιλόδοξα επόμενα greek idols ποσώς απασχολούσε η κριτική, αφού είτε καλά τους έλεγαν , είτε τους χαντάκωναν αυτοί τον χαβά τους , να λένε το μακρύ και το κοντό τους, να χαιρετούν τα πλήθη και όλοι αξαιρέτως , δασκαλεμένοι, να προτρέπουν το κοινό με χαζά νοήματα, χειρονομιές και γκριμάτσες να τους ψηφίσουμε! Δε σφάξανε!!


  7. Γιατί ρε Δέσποινα δεν τραγούδησες ζωντανά?? Σε όλα τα ανάλογα shows του εξωτερικού , μεγάλα ονόματα τραγουδάνε πάντα live. Μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται αυτό το φαινόμενο του playback , πράγμα πολύ γελοίο ειδικά σε μια τέτοιου είδους εκπομπή!

  8. Σκηνές απείρου κάλλους : ανθρώποι κάθε ηλικίας να ανεμίζουν τις....βυζοθήκες- όπως γλαφυρά αποκάλεσε το προιόν που πουλά στην λαική ένας από τους συμμετέχοντες - και να ζητωκραυγάζουν συνθήματα υπέρ του. Μετά να ανεβαίνει στην σκηνή φίλος του για να προσφέρει στην Ρούλα δώρο ένα ζευγάρι. Αυτή να το παίρνει, να το τοποθετεί πάνω του και να κάνει σχόλια για το μέγεθος....χρειάζεται να πω κι άλλα???
  9. Στο τέλος, χωρίς να δίνω την δέουσα προσοχή επειδή είχα προ πολλού ξενερώσει και απλά χάζευα , αν κατάλαβα καλά η Κορομηλά είτε κατά λάθος, είτε τεχνηέντως είπε του ενός παίκτη ότι αποχωρεί ενώ έφευγε ο άλλος!! Αν δεν συνέβαιναν ΌΛΑ τα πιο πάνω ίσως να μιλούσαμε για ένα μικρό λαθάκι (?) , εν προκειμένω όμως ήταν απλώς η 'καταληλλότερη' κατάληξη σε ένα talent show, το οποίο , παρά τις αρνητικές κριτικές στο ίδιο μήκος κύματος με τα γραφώμενα μου, που ειπώθηκαν για την πρεμιέρα, ναι, παρά τις μεγαλεπήβολες υποσχέσεις και προθέσεις , ήταν παρωδία....









2 σχόλια:

  1. Ego pali, dilono diki sou fun! Good luck k sou efxome na gini to pio pasignosto blog EVER! Afto eprepe na to ixes kanei edo k kero!!
    Kano to proto comment tora? hmmmm.....
    Loipon...
    Symfono apolitos me afta pu les.
    I diki mou apopsi gia tin koromila ine oti imoun poli mikri gia na thimame ti ixe kani sto parelthon k vlepo ti kani tora. Sto proto live itan XALIA! ti to forema to apesio to kokkino, ti to malli den kouniotan... den 3ero prepi na eniothe amixania k afto fenotan. Ego den ida mia thea show-woman.
    Sto deftero live omos itan poli pio aneti! ekane k ta astia tis k itan k poli orea ntimeni. To rouxo den tin paxene katholou omos k antithetos itan poli orea ntimeni k eniothe aneta k afto evgene k pros ta e3o.
    Alla meta afto pu leeis oti POSI SIMPTOSI? oloi oi filoi-kollitoi na exoun "aporia" gia tin koromila? Den ine k i 20ara i sexovomva to sex-symbol kai na tis dinoun fili ston lemo... k o pantremenos pu den ekane comment tis efere meso tou 3aderfou tou mia vizothiki pu ine k mikri. Aporia > afu sto proto live ide to size gt den ipe ston 3aderfo to sosto size na ferei?

    Genika den mou arese k poli i theoria tou parousiazo ton kathe "diagonizomeno" den me apasxola ti kanoun sto spiti k oute ti pistevoun k nomizoun. IPOTITHETE ine me to tragoudi pu asxolounte. Kai Sto kato kato an theloun na di3un xaraktiristika, sinithies k pos zei o kathe "future" tragoudistis as to kanoun kanoniko reality opos itan to fame story.

    Anyway apogoitefsi... ena apo ta idia. Kati neo? fresko? prototipo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TTLG egrapses! Kairos na se diavazoume kiolas! :)Kali arxi... kai euhomai ki alla polla post... eimai sigouri oti exeis na peis polla!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή